Beauty & Care - Eucalyptus olie - 100 ml - Etherische olie

24,95
De beste prijs bij bol.com


Merk:
Categorieën:

Gratis verzonden
Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis
Retour Binnen 30 dagen na ontvangst
Bezorgd door PostNL

Over Beauty & Care - Eucalyptus olie - 100 ml - Etherische olie

Eucalyptus olie heeft een kamferachtige houtige geur. Deze etherische eucalyptus olie is natuurlijk, onverdund of versneden en voldoet aan de Europese farmacopee. Eucalyptus etherische olie vergroot het concentratievermogen. Doe een paar druppels Eucalyptus olie in een aromabrander en ervaar de verlichting aan de luchtwegen bij verkoudheid. Eucalyptus olie is een natuurlijke etherische olie.


Producteigenschappen

  • Basis: Etherische olie
  • Botanische naam: Eucalyptus Globulus Leaf oil
  • Herkomst: China
  • Ingrediënten: Eucalyptus Globulus Leaf oil, D-Limonene
  • Geurgroep: Hout
  • Geursterkte: 3 -Gemiddeld
  • Seizoen: Zomer

Werking Etherische Eucalyptus olie Eucalyptus olie werd gebruikt als voeding voor Koalaberen uit Australië. Wat niet gek is, want het grootste deel van Australië is dicht begroeid met Eucalyptus bomen. De olie wordt gedestilleerd uit vers geplukte bladeren en wordt alleen dan zo geconcentreerd dat het bruikbaar is als echte Eucalyptus olie. Deze eucalyptus olie wordt veelal in ruimtes gebruikt om de ruimte te verfrissen, de ademhaling en de concentratie van de mensen in de ruimte te verbeteren.
Pure Etherische Olie (essentiële olie) Etherische oliën zijn de essentie of levenskracht van een plant. Ze hebben krachtige eigenschappen van de kruiden waaruit ze worden gewonnen. Alle etherische oliën zijn natuurlijk, onverdund of versneden, voldoen aan de Europese farmacopee en zijn geschikt voor aromatherapie. Een uitleg over etherische olie ofwel vluchtige olie Etherische oliën worden steeds populairder omdat meer en meer mensen terug willen naar de natuur. Deze essentiele oliën zijn de natuurlijke beschermer van de plant en worden al vele jaren ingezet voor menselijk welzijn. Een etherische olie is dan ook een vluchtige olie, deze vervliegen als ze worden blootgesteld aan de lucht. De meeste varianten van etherische olie zijn vloeibaar maar er zijn ook half- en volledig vaste varianten. Gezien schaarste, opkoping en winning van de etherische oliën kan variëren, staan de prijzen van etherische oliën niet altijd vast. De prijs is afhankelijk van de verschillende ingrediënten. Zo is bijvoorbeeld Bergamot olie veel duurder dan Eucalyptus olie. Maar wij proberen natuurlijk etherische olie zo voordelig mogelijk te verkopen. Rozen olie, Citroen olie, Lavendel olie, wat zijn de kosten? Uit bijvoorbeeld Rozenblaadjes wordt etherische rozen olie gewonnen, de kosten van rozen olie (etherisch) liggen natuurlijk veel hoger omdat een rozenblaadje relatief weinig etherische olie bevat. Voor 300 ml Rozen olie (Rosa Damascena olie) gebruikt men 1000 kg rozenblaadjes. Voor het destilleren van bijvoorbeeld lavendel olie (1 liter) (Lavandula Angustifolia) is ongeveer 150 kilo lavendelbloesem nodig. Citroen olie wordt verkregen door persing uit citroen schillen. In citroen schillen zit relatief meer etherische olie dan in Lavendelbloesem of Rozenblaadjes waardoor Citroen olie voordeliger is dan Lavendel olie en Rozen olie. Meer weten over het winnen van etherische oliën? Lees dan ons blogartikel: Hoe worden etherische oliën gemaakt? Verschillende vormen Etherische Oliën Etherische oliën zijn meestal vloeibaar, maar kunnen ook vast of semi-vast zijn. Dit is afhankelijk van de temperatuur en de soort. Ze kunnen wel opgelost worden in zuivere alcohol, vetten en oliën, maar niet in water.
De Verschillende soorten etherische olie komen uit verschillende gebieden. Zo komt bijvoorbeeld citroen olie uit Italië en Lavendel olie komt uit Frankrijk. Wat is nu precies pure Etherische Olie? Een pure etherische olie is een geconcentreerde olie die wordt gewonnen uit planten of plantaardige stoffen zoals hout, kruiden, citrus, bloemen, hars en specerijen. Deze hebben veelal een bijzonder werking.
Verschillende varianten van etherische olie zijn Tea Tree olie, Eucalyptus olie, Sinaasappel olie en Bergamot olie. Wil je meer weten over wanneer een etherische olie een echte etherische olie is en hoe je dit kunt herkennen? Lees dan ons blog: Wat zijn etherische oliën?
Gebruik Etherische Olie bij Aromatherapie Etherische oliën mogen nooit puur op de huid gebruikt worden. Inname mag alleen op doktersadvies.
Etherische olie wordt gebruikt op de volgende manieren:
- om mee op te gieten in de sauna
- Etherische olie verdamper zoals een aromabrander of een aromastone. Druppel hier wat op om een heerlijke geur in een bepaalde ruimte te krijgen
- voeg etherische olie toe als geur aan een massage olie. Gebruik maximaal 10 druppels etherische olie op 100 ml massage olie
- 20 druppels etherische olie = 1 ml etherische olie
- Geurstokjes, voeg hier etherische olie aan toe voor een heerlijke geur in iedere gewenste ruimte. Bekijk hier onze etherische olie verdamper collectie.
Etherische Olie Sauna Je kunt natuurlijk ook de etherische olie in de sauna gebruiken. Voor een heerlijke geur in de sauna.